+389 (70) 250-286
|info@cdi.mk

energy

About energy

This author has not yet filled in any details.
So far energy has created 3 blog entries.

Прашалник за Енергетски Задруги

By |2022-08-05T12:52:15+02:00August 5th, 2022|Categories: Creative|

Дали енергетските задруги може да бидат решение за ублажување на предизвиците со кои се соочуваат граѓаните во врска со недостатокот и високите цени на електрична енергија? Дајте го Вашето мислење со пополнување на анкетата на следниот линк

Comments Off on Прашалник за Енергетски Задруги

10 совети за енергетска ефикасност во вашиот дом

By |2018-05-16T09:52:36+02:00May 16th, 2018|Categories: Uncategorized|

СОВЕТ 1: Изолација на ѕидови, кров и подрум Најголема потрошувачка на електрична енергија имаме во зимскиот период кога го загреваме просторот во кој секојдневно се престојува или, пак, во летниот период кога сакаме да го оладиме просторот. За да се намалат губитоците на топлината треба добро да се проверат надворешните (фасадни) ѕидови, кровот, прозорците и подрумот. [...]

Comments Off on 10 совети за енергетска ефикасност во вашиот дом
Go to Top